210-5714237 210-5775493

18/02/2019
από ΥΙΟΙ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι τα φυτά μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για πότισμα. Πολλοί από εμάς δεν προλαβαίνουμε να ποτίζουμε τα φυτά μας ή έχουμε κήπο στο χωριό και δεν είμαστε συνέχεια εκεί για να τον περιποιούμαστε. Η λύση είναι μία : ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ..


Με το Αυτόματο Πότισμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ποτίσματος και να ρυθμίσουμε τον προγραμματιστή μας, ώστε να ποτίζονται τα φυτά αυτόματα όποτε εμείς το επιθυμούμε. Τα υλικά και η διαδικασία τοποθέτησης είναι αρκετά εύκολα και μπορείτε να τα κάνετε και μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια ειδικού.


Η διαδικασία είναι η εξής:


1. Παίρνουμε Σωλήνα Ποτίσματος Φ16 και δημιουργούμε το βασικό δίκτυο ποτίσματος. Όπου χρειάζεται ενώνουμε τα κομμάτια του σωλήνα με Ταυ Φ16 , Γωνία Φ16 και Μούφα Φ16 για να φτιάξουμε το δίκτυο που θέλουμε. Επίσης, τοποθετούμε Λόγχες μέσα στο χώμα , ώστε να συγκρατούν το σωλήνα σε διάφορα σημεία.

2. Χρησιμοποιούμε τη Σγρόμπια και ανοίγουμε τρύπες σε όποια σημεία του σωλήνα βρίσκονται δίπλα σε κάποιο φυτό.


3. Τοποθετούμε τις Λήψεις στις τρύπες που ανοίξαμε στο σωλήνα Φ16 από την πιο χοντρή πλευρά τους.

4. Στη συνέχεια, τοποθετούμε κομμάτια Σωλήνα Ποτίσματος Φ6 σε κάθε Λήψη και στην άλλη άκρη του σωλήνα, τοποθετούμε τα Μπεκ. Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε Λόγχη για να συγκρατεί το μπεκ στο σημείο που θέλουμε. Για να ποτίσουμε δέντρα βάζουμε τα μεγάλα Μπεκ και για τα μικρά φυτά ή γλάστρες βάζουμε τα μικρά Μπεκ.

5. Εάν θέλουμε να ποτίσουμε δύο φυτά από την ίδια λήψη, δημιουργούμε μία διακλάδωση στο σωλήνα Φ6 με ένα Ταυ Φ6 και εκεί τοποθετούμε άλλο ένα Μπεκ .


6. Τέλος, συνδέουμε τον προγραμματιστή και ρυθμίζουμε κάθε πότε θέλουμε να ποτίζονται τα φυτά μας .