210-5714237 210-5775493

11/02/2019
από ΥΙΟΙ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τα τελευταία χρόνια όταν σκεφτόμαστε μόνωση ταράτσας, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το HYPERDESMO - LV. Πρόκειται για ένα μοναδικό υλικό στεγανοποίησης με εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες , στα χημικά, στην ηλιακή ακτινοβολία UV, σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις.


Το HYPERDESMO - LV είναι χαμηλού ιξώδους χυτή ελαστική μεμβράνη, πολυουρεθανικής βάσεως, ενός συστατικού. Πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και σχηματίζει στεγανωτική μεμβράνη με άριστη πρόσφυση σε όλη την επιφάνεια. Περιέχει μικρή ποσότητα διαλύτη (xylol) οπότε δεν απαιτείται επιπλέον αραίωση.Για να κάνετε μόνωση στην ταράτσα σας, ακολουθείστε αυτά τα 5 απλά βήματα:

1.Καθαρίζετε καλά την επιφάνεια εφαρμογής του υλικού (ταράτσα) από κάθε περιττό στοιχείο όπως σκόνη, λάδια, άλατα και φυτικούς οργανισμούς.

2.Χρησιμοποιείτε τη Μαστίχα HYPERSEAL - EXPERT - 150 για να καλύψετε τυχόν ρωγμές στην επιφάνεια όπου θα εφαρμοστεί το HYPERDESMO – LV. Η Μαστίχα HYPERSEAL– EXPERT – 150 διατίθεται σε δύο συσκευασίες : τη φύσιγγα 300 cc και το «Σαλάμι» 600 cc. Η εξώθηση και εφαρμογή της μαστίχας (με προωθητικό πιστόλι) παραμένουν το ίδιο εύκολες ανεξάρτητα με τις κλιματικές συνθήκες, οπότε η μαστίχα έχει εύκολη χρήση ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

3. Εφαρμόζετε το αστάρι AQUADUR 2 συστατικών, που είναι ιδανικό για τα προϊόντα της σειράς Hyperdesmo. Πρόκειται για ένα υδατοδιαλυτό αστάρι με εύκολη εφαρμογή. Σε περίπτωση που υπάρχουν πίσσες στην ταράτσα, πρέπει να εφαρμοστεί το αστάρι UNIVERSAL PRIMER - 2K - 4060 2 συστατικών.

4. Πριν την εφαρμογή του HYPERDESMO – LV , ανακατεύετε το υλικό χειροκίνητα ή με αναδευτήρα σε χαμηλές στροφές για 2-3 λεπτά. Εφαρμόζετε το υλικό με ρολό ( Ρολό Morris 18 cm ) , βούρτσα ή ψεκασμό ( airless 200 – 250 bar). Το HYPERDESMO – LV πρέπει να περαστεί στην επιφάνεια σε δύο στρώσεις , σταυρωτά ( το ένα πέρασμα γίνεται κάθετα & το άλλο οριζόντια). Ελάχιστη κατανάλωση και για τις 2 στρώσεις: 1.5 – 1.8 kg/m². Ανάμεσα στο πέρασμα των δύο στρώσεων πρέπει να μεσολαβήσουν 24 - 48 ώρες.

5. Σε περίπτωση που γίνεται συχνή χρήση της ταράτσας, προτείνεται για μεγαλύτερη προστασία η εφαρμογή του βερνικιού HYPERDESMO - A500 σε μία στρώση. Ελάχιστη κατανάλωση ανά στρώση : 150 gr/m².