210-5714237 210-5775493

14/02/2019
από ΥΙΟΙ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Άνοιξη είναι πολύ κοντά και πολλοί από εμάς θέλουμε να φρεσκάρουμε τα χρώματα στους τοίχους του σπιτιού μας! Εδώ είναι ένας απλός οδηγός με όσα χρειάζεται να ξέρετε για την επιλογή του κατάλληλου χρώματος και του απαραίτητου εξοπλισμού.Αυτές είναι οι απαραίτητες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε χρώματα:

1.Οι τοίχοι του σπιτιού είναι ξαναβαμμένοι ή βάφονται για πρώτη φορά;

Εάν οι τοίχοι δεν έχουν ξαναβαφτεί, πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε ένα αστάρι στην επιφάνειά τους σαν υπόστρωμα. Σας προτείνουμε δύο αστάρια νερού της Vivechrom, κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους . Το Vivedur Multiprimer Eco που είναι το καλύτερο στο είδος του και μία πιο οικονομική επιλογή, το Vive Primer Για να περάσουμε το αστάρι, χρησιμοποιούμε το επαγγελματικό ρολό ή το Paint Roller της Rollex. Εάν οι τοίχοι έχουν ξαναβαφτεί και δεν έχουν πρόβλημα υγρασίας, τους περνάμε κατευθείαν με το χρώμα της επιλογής μας.

2. Οι τοίχοι του σπιτιού έχουν πρόβλημα υγρασίας;

Όταν κάποιος τοίχος μέσα στο σπίτι έχει πρόβλημα με υγρασία , πρέπει , προτού τον βάψουμε, να τον τρίψουμε καλά σε όλο το προβληματικό σημείο. Μετά περνάμε το σημείο αυτό με αστάρι διαλύτου. Σας προτείνουμε το Αστάρι Μετάλλων της Vivechrom ή το Αστάρι Vivedur της Vivechrom. Για να περάσετε τα αστάρια διαλύτου, προτείνουμε ένα οικονομικό ρολό ( Morris 18cm ) γιατί μετά δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

3. Υπάρχουν επιφάνειες που χρειάζονται στοκάρισμα μετά το τρίψιμο ή τρύπες στους τοίχους;

Εάν υπάρχουν μικρές τρύπες στους τοίχους μπορείτε να τις καλύψετε με τον Έτοιμο Στόκο Σπάτουλας Stucofix της Durostick. Εάν οι επιφάνειες που θα στοκάρουμε είναι μεγαλύτερες προτείνουμε το στόκο σπατουλαρίσματος Stucofix – P της Durostick. Η εφαρμογή του στόκου μπορεί να γίνει με ένα σετ μεταλλικές σπάτουλες διαφόρων μεγεθών.

4. Οι τοίχοι που θέλετε να βάψετε είναι εσωτερικοί ή εξωτερικοί;

Εσωτερικοί Τοίχοι: Για εσωτερικούς τοίχους προτείνουμε τα πλαστικά χρώματα, Super Neopal της Vivechrom και Smaltoplast της Vechro που είναι η καλύτερη ποιότητα της αγοράς. Μία πιο οικονομική λύση, είναι το Vive Eco της Vivechrom.

Εξωτερικοί Τοίχοι: Για εξωτερικούς τοίχους προτείνουμε τα ακρυλικά χρώματα, Vivecryl της Vivechrom και Smaltoplast 100% Ακρυλικό της Vechro που είναι κορυφαίας ποιότητας. Μία πιο οικονομική λύση είναι το Vive Acrylic της Vivechrom.

Όλα τα χρώματα αραιώνονται με νερό και μπορούν να εφαρμοστούν με το επαγγελματικό ρολό ή το Paint Roller της Rollex. Τα χρώματα διατίθενται σε λευκό και χρωματιστά, τα οποία φτιάχνονται στις μηχανές μας με βάση τα χρωματολόγια της Vivechrom και της Vechro.

5. Ο χώρος που θα βαφτεί βρίσκεται σε επαρχία με έντονες καιρικές συνθήκες;

Εάν οι εξωτερικοί τοίχοι του χώρου που θα βαφτεί βρίσκονται στην επαρχία , προτείνουμε το Vivecryl Elastic (προσφέρει και μόνωση στο χώρο) και το Vivecryl Thermoelastic (προσφέρει θερμομόνωση).


Μετά την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων, πρέπει να προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ξεκινήσετε το βάψιμο. Στο κατάστημά μας θα βρείτε διάφορα μεγέθη από σκάφες για την ανάμειξη των χρωμάτων, ρολά βαψίματος, χαρτοταινίες και νάυλον για να καλύψετε τα έπιπλα που δεν θέλετε να λερωθούν. Επίσης , θα βρείτε χαρτί οντουλέ για να καλύψετε το πάτωμα του χώρου που θα βαφτεί.


Ο παραπάνω οδηγός επιλογής χρώματος είναι ενδεικτικός. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το κατάστημά μας Πελασγίας 27, Περιστέρι ή καλέστε μας στα τηλέφωνα 2105714237 και 2105775493.